یکشنبه، نهم تیرماه ۱۳۹۸، جلسۀ کارگروه (کمیته) ملی حافظۀ جهانی در محل سازمان اسناد و کتابخانۀ ملی برگزار شد. در این جلسه اعضای کارگروه آثار مربوط به قرنهای بیستویکم و هفتم را در کنار هم ارزیابی کردند و ثبت ملی آنها به تأیید رسید.
در این جلسه دو مجموعۀ آثار شامل مجموعۀ آثار هوشنگ مرادی کرمانی و مجموعۀ قرآنهای خطی آستانۀ شاه نعمتالله ولی در کرمان بررسی و ارزیابی شد.
مجموعۀ آثار مرادی کرمانی بهجهت تأثیرگذاری بسیار زیاد داخلی و خارجی در میان گروههای متعدد فرهنگی ــ اجتماعی، سنی ــ جنسی و بهرهمندی از موضوعات مهم و بکر، مورد توجه این کارگروه قرار گرفت.
مرادی کرمانی در واقع سبک جدیدی در داستاننویسی ایجاد کرده است و در کنار عامهنویسی و الهام از سبکی شاعرانه آثار خود را به ایجاز، احساس، طنز و واقعگرایی مزین کرده است. در داستانهای این نویسندۀ معاصر آداب و رسوم مناطق مختلف مورد توجه قرار گرفته است و به همین جهت داستانهای او جنبۀ آموزشی بسیار زیادی دارد.
ازآنجاییکه در داستانهای مرادی کرمانی به موضوعات متنوع اجتماعی، زیستمحیطی و فرهنگیای همچون فقر وخشکسالی و روابط درون و بیننسلی توجه شده است، این آثار مورد اقبال جهانی واقع شده، بهطوریکه هم اکنون به زبانهای متعدد ترجمه شده و جوایز فراوانی را از آن خود کرده است و فیلمها، سمینارها و همایشهای متعددی بر اساس این آثار شکل گرفته است. کارگروه ملی حافظۀ جهانی به موارد فوق، بهعنوان شاخصهای مهم توجه کرده است.
کارگروه ملی حافظۀ جهانی از سال ۱۳۸۴ بهعنوان زیرشاخهای از کمیسیون ملی یونسکو تشکیل شده است و هدف آن اجرای اهداف برنامۀ حافظۀ جهانی The Memory of the World یونسکو است که در سال ۱۹۹۲، مبتنی بر شناسایی، آگاهسازی و دسترسپذیر کردن میراث مستند کشورها شکل گرفته است.
این کارگروه متشکل از هشت عضو حقوقی (سازمان اسناد و کتابخانۀ ملی، دانشگاه تهران، وزارت امور خارجه، کتابخانه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری، کتابخانۀ آیتالله مرعشی نجفی، کمیسیون ملی یونسکو، کتابخانه و موزۀ آستان قدس رضوی، سازمان صداوسیما) و ۹ عضو حقیقی از میان متخصصان حوزۀ میراث مستند است. در حال حاضر ریاست این کارگروه با دکتر اشرف بروجردی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانۀ ملی است.